Lurad på nätet

Publicerat: 14 augusti, 2009 i Okategoriserade

I går skrev Aftonbladet om en ny bedrägerivåg på internet – triangelbedrägeri. Både säljaren och köparen riskerar att bli lurade samtidigt på annonssidorna Blocket.

Är du rädd för att bli lurad på internet?

Klart jag är.Fast jag brukar inte handla på nätet så ofta.Men förra torsdagen så ringde en i från ett bolag och undrade om jag hade beställt ett par hörlurar från cdon.com för två tusen kronor.Det var mitt namn och person nummer som var rätt.

Jag undrade vart de skulle skickas.Till Södertälje svarade tjejen.Men jag känner ingen i Södertälje. Så med personnummer så kan folk blåsa en på nätet. Killen hade lämnat en mail adress, funderar nästan på att lämna ut det så att folk kan skicka spam på den.

Men det var ju en hotmailadress som vem som helst kan greja.Så jag orkar inte bry mig.Men det är i alla fall polisanmält.

kommentarer
 1. Maj-san skriver:

  Visst blir man skraj över att köpa grejer över nätet, har dock gjort det några gånger och klarat mig helskinnad, men visst tänker jag till ett par gånger extra.Ha det gott.

  • Chribba skriver:

   Ja jag köpte också för några år sedan ett spel ett trivial pursuit dvd spel.Fast då mötte jag tjejen som sålde det och hennes mamma och betalade direkt när jag fick det.

 2. […] jag fick det 2009 då någon hade beställt ett par dyra hörlurar på cdon.com . Så jag är mer uppmärksam i […]

 3. […] det ibland, men försöker att undvika det. Jag har skrivit om det här förut. Skrev om det här redan för sju år sedan. Då frågades det om jag vågar handla på nätet. För tre år sedan så skrev jag också […]

 4. […] eftersom jag aldrig handlar något begagnat på nätet. Jag skrev om att bli lurad på nätet redan för åtta år sedan. För sju år sedan så var det om nätshopping.  För sex år sedan så […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s