Hur blir det med skinkan ?

Publicerat: 26 november, 2009 i Okategoriserade

90 grisfarmer i landet har anmälts på grund av misstänkt vanvård.

Kommer du äta mindre skinka nu?

Nej tyvär så kommer jag nog inte göra det.Fast jag hoppas att man kan se vart de kommer i från.Man skulle ha bott på landet nära bondgårdar så att man kunde handla skinka direkt i från bonden.

Jag tycker att det är bra att det här kommer fram så att bönderna skärper till sig.Jag älskar ju kött och skinka är jo verkligen gott.

kommentarer
  • Chribba skriver:

   Ja det är nog bäst att man gör det.Fast kan man verkligen vara säker på att den är det och dessutom lär den vara dyrare.

 1. Herr och/eller Fru S skriver:

  nej jag kommer inte att äta mindre skinka, men jag hoppas att fler börjar intressera sig för var maten kommer ifrån.//Herr S

 2. Herr och/eller Fru S skriver:

  Köper min skina från en bonde som har frigående grisar…är mycket en smak fråga för mig. Jag får ett kött som smaker så mycket bättre.//Herr S

  • Chribba skriver:

   Ja det kan jag förstå.Även jag skulle vilja bo ute på landet och kunna köpa kött och framför allt ägg i från bondgården.

 3. CyronSE skriver:

  Äter inga enorma mängder juleskinka. Köper från syrrans granne som är grisbonde. Märkligt egentligen det där med grisarna. Om jag jämför vad jag sett på TV och hos ”våran” grisbonde så lever våra bygrisar i renaste lyx. Ekonomiskt går det väldigt bra, trots att grisnarna inte blir behandlade som på TV. Undrar hur djävla mycket ful-bönderna måste tjäna… Vilka svin!

  • Chribba skriver:

   Håller med dig ja du kan skatta dig lycklig som har någon i närheten som har grisar.Så att du kan se hur de stackars grisarna blir behandlade.

 4. Michis skriver:

  Ja, kravmärkt kött kan du vara säker på, det är det som är själva grejen med tätare kontroller. Nog är det dyrare, men ju fler som köper det, desto bättre för miljö, konsument och framförallt djurhållningen blir det.

  • Chribba skriver:

   Ja man kan ju hoppas på det fast jag tänker på att till och med Lars Hultström som är ordförande i Swedish meat till och med hade vanvårdade grisar.

 5. Granntanten skriver:

  Ledsen Michi Kravbönderna är inte säkrare eftersom inga inspektioner sker på flera år. Hälften av de bönder som blev anmälda i Värmland var kravisar och en av dem höll på att ställa om till ekologisk uppfödning.Transporterna är också vidriga och långa. Man har åtalat Äke Svanstedt för djurplågeri(travtränare)han har tränat sägs det med grisfösare ett instrument som ger elektriska smärtsamma stötar.Man får inte använda den på hästar p g a att det är särtsamt men det går utmärkt att tvinga in grisarna i slakteribilarna med samma smärtframkallande stötar. Usch och fy. Jag köper från gårdslakterier nära uppfödaren så jag kan gå på studiebesök.

  • Chribba skriver:

   Ja det var det jag nästan misstänkte.Fast det är svårt för oss som bor i Stockholm och inte känner någon som har bondgård att kunna köpa gris skinka.

 6. Granntanten skriver:

  Kolla i saluhallarna vid Hötorget och Östermalmshallen tror jag jag det heter. Där brukar ma hitta kött från små gårdsslakterier med egen uppfödning. Det blir lite dyrare men det är värt det, och smaken är bättre därifrån där grisen får vara gris och inte en produktenhet som i de stora svinindustrierna Var ute i god tid bara och kolla runt lite där skall du se att det ordnar sig. De saluhallar som jag nämner vet vart deras kött kommer ifrån(vilken bonde) det vet du inte när det gäller Coop Scan eller någon annan kedja. Testa vet jag.

  • Chribba skriver:

   Ja nog för att man inte tjänar så mycket pengar fast nog kan jag lägga pengar på en skinka som har haft ett bra liv innan slakten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s