Diskriminering mot romer

Publicerat: 12 juli, 2010 i Okategoriserade

Aftonbladet inledde i går en artikelserie om romer och deras liv i Sverige.

Tror du att svenska romer diskrimineras?

Ja det tror jag verkligen. Jag hade en kille i min klass som var rom eller zigenare. Han var en bra kompis och jag hade aldrig några problem med honom. Han skyddade mig i stället, en gång så började jag och en kille att slåss. Han romen stod en bit bort och tog upp en stål kam och kammade sig.

Lärarinnan rusade då upp till rektorn och började skrika om att Glenn som han kallades hade en kniv och hotade med. fast vi som var med viste ju att så inte var fallet. Så jag hade flera kompisar som var romer. Sedan har man ju hört snacket om att de har en massa fickor i sina kjolar som de stoppar ned tjuvgods i.

Ja det kanske har vart någon som har gjort så men för den skull tror jag inte alla gör det. Det var ju som det i klassrummet på den tiden så ryktet gick att alla zigenare har kniv och då trodde väl läraren att Glen tog upp en kniv.

kommentarer
 1. Törnråza skriver:

  Klart de diskrimineras.Läste om en undersökning man gjort för några år sen och jag vet inte om det blivit mycket bättre, om lärare som inte bryr sig om om deras romska elever kommer till skolan överhuvudtaget, och i Sverige har vi ju faktiskt skolplikt.Romer ses inte som särskilt välkomna på vissa ställen.Allt tar tid att förändra och det var inte så längesen som de fick lov att bosätta sig i lägenhet.Och först relativt nyligen fick de sitt språk accepterat som ett minoritetsspråk.

  • Chribba skriver:

   Ja självklart har det blivit mycket bättre. Förr var ju snacket om att de odlade potatis i vardagsrumet.

 2. Törnråza skriver:

  Odlade potatis i vardagsrummet sa man om jugoslaver också…Jag hoppas det blivit bättre fast det finns säkert mycket kvar att göra.

  • Chribba skriver:

   Ja det är mycket snack som man har hört fast tror att människorna har bättre uppfattning nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s