Ber en bön varje morgon

Publicerat: 30 maj, 2013 i Aftonbladets vi 5 frågor

Ett behandlingshem i Stockholm har fått godkänt av socialstyrelsen att behandla människor som har psykiska besvär med hjälp av bibelläsning och förbön.

Är bön en lämplig behandlingsmetod?

Ja varför inte, jag använde bön för min sjukdom alkoholism. Om den sjukdomen har jag en egen blogg som heter Fredligt.se där jag skriver varje dag. Jag läser även en bön varje morgon som heter tredjestegs bönen.

Tredjestegs bönen

 

 

Gud, jag överlämnar mig själv   till dig   att göra med mig och av mig vad Du önskar.   Befria mig ur mitt eget slaveri,   så att jag bättre kan utför det Du vill.   Befria mig ifrån mina svårigheter,

så att segern över dem må bära   vittnesbörd   till dem jag vill hjälpa, om Din Makt,   Din Kärlek och Din Väg.   Må jag alltid följa din vilja.

 

Amen

Och jag är inte religiös utan jag är bara troende och tror på en högre kraft. På Gud som jag uppfattar honom. Har döpt om honom till Godhetens Underbara Drivkraft eller Glad Utan Drickande. Så de behandlingshemmet får göra hur de vill bara de hjälper så. Den här bönen kan få mig att låta bli det första glaset. För om jag börjar dricka igen så finns det ingen hejd på mig.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s