Ska vi ha internatskolor i Sverige?

Publicerat: 30 augusti, 2013 i Aftonbladets vi 5 frågor

Internatskolan Lundsberg stängs tillfälligt efter att elever misshandlats med strykjärn.

Tycker du att vi ska ha internatskolor i Sverige?

Ja fast det ska ju finnas bättre personal som har koll på vad som sker inom skolan efter lektionstid. Det här är den tredje frågan om Lundsberg vara eller icke vara. De har ju haft problem förut i den skolan. De måste faktiskt ha mer koll på vad eleverna gör efter lektions tid. Det är säkert bra med skolorna, för de som har föräldrar som jobbar utomlands. Eller sådana som inte kan gå i en vanlig skola. Fast varför inte anställa militärer eftersom förband läggs ned. Så kanske de får lära sig lite disciplin.

Agnes Hellström vet ju hur det är att gå i en sådan skola. Själv var jag på ett pojkhem uppe i Härjedalen.  Johannes gården hette den. Fast jag har inget minne ut av att det var så hårt där. Jag mins bara kamratskap och vi gick ju i vanliga skolor som Funäsdals skolan. Jag trivdes där. Fast jag rymde där i från och blev hemskickad. Ja jag hade väl hemlängtan.

Men jag tycker att det ska finnas internatskolor men med bra personal.

kommentarer
 1. kyrkis skriver:

  Jag tror det är annorlunda på Grennaskolan. Vet många som gått där och varit nöjda. Men så är det inte en utpräglad rikemansbarnskola. Där går diplomatbarn och Sidabarn blandat med ortens egna ungdomar. Som bjuder hem sina kompisar.

  Humanistiska i Sigtuna och Lundsberg är ju skolor som det kostar en massa pengar att gå på. Det gör ju att urvalet blir därefter. Och poängen är ju att de ska lära sig hur det går till i den fina världen. De ska skapa sig kontakter för framtiden. Det gäller att hitta sin plats i ledet. Uthärda en del för att komma dit man ska. Genom att uthärda flyttas man upp i hierarkin. Och så kan man ge sig på de nedanför.

  Skolhem är ju något helt annorlunda. De är till för ungdomar som av olika anledningar inte fungerar i vanliga skolan, eller har drogproblem eller olämpliga hemförhållanden. Det är ju socialförvaltningarna som betalar. De kan ha egen undervisning eller så går barnen i vanlig skola. Det kan självklart också bli destruktiva miljöer.

  • chribba65 skriver:

   Ja jag var ju på ett skolhem och jag har bara bra minnen där i från. Fast jag tycker att det ska finnas olika inriktningar på olika skolor. Men det behövs väldigt bra personal som är starka och kan inrikta ungdomarna, så att de blir medmänskliga.

 2. […] Fast man såg ju hur ledsna eleverna blev, när skolan stängdes. Jag har ju skrivit om det här flera gånger förut. Jag tycker att det ska kunna finnas sådana skolor men med bättre […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s