Skynda långsamt!

Publicerat: 22 november, 2013 i Aftonbladets vi 5 frågor

 

22 november

 

Al-Anon är ett program för   andligt tillfrisknande. Ordet ”tillfrisknande” säger oss att vi får tillbaks   något vi en gång hade men förlorade eller skjutit undan.

Jag förlorade kontakten med min själ i det   förvirrade tillstånd som livet tillsammans med en alkoholist är. Livet gick   bara ut på att överleva, det var ett dagligt slit med mycket rädsla och hårt   jobb. Det spelade ingen roll vad jag gjorde, ingenting tycktes hjälpa; kanske   för att jag försökte göra allt själv.

I Al-Anon har jag lärt mig att det finns   en kraft i mig och runt mig som kan guida mig igenom också de mest   överväldiga rädslor och de mest utmanande beslut – en Högre Makt. Det spelar   ingen roll hur jag definierar denna Högre Makt, den är verklig för mig och   har alltid funnits där för mig. Jag är så tacksam för att jag har nått   tillbaka till denna förbindelse med min andlighet. Det har gett mig en   väsentlig del av mig själv tillbaka. Och som en följd av det har mitt liv i   dag en mening som gör varje ögonblick till en dyrbar gåva.

 

Dagens påminnelse

Jag är en andlig varelse, som   kan känna tro och hopp och uppskatta skönhet. Jag har tillgång till en   outsinlig källa av styrka och tröst. Idag ska jag ta mig tid att vårda denna   andliga förbindelse.

 

”En halvtimmes meditation är nödvändig utom när du har mycket   bråttom. Då behöver du en hel timme.”

                                                         Franc̗ois     de Sales

 

 

Ja allt går ju inte på en kvart. Vi får ta den tid det tar. Ja jag vill ha tillbaka den trygghet som jag har haft. Fast har jag någonsin haft någon trygghet. Jag växte ju upp i ett alkoholistiskt hem. Fast ändå så har jag inte haft någon dålig uppväxt. Jag har hört de som har haft det mycket värre. Jag ska vara glad över att jag har sluppit en massa våld i min uppväxt. Men jag vet att det har vart mycket egoism i den. Så även jag har blivit mycket egoistisk. Fast jag kan inte skylla på min uppväxt. Jag måste till slut ta hand om mig själv nu mera.

Jag har nu mera blivit mer andlig och fått en tro på en högre kraft. Men jag vet att många andra som har svårt med den här tron. Jag försöker förklara att folk får ha sin egen tro. Jag är ju inte kristen, fast jag tror ändå på en Högre kraft så som naturens kraft och att jorden är rund. Den kretsar runt en sol och jag trivs nu mera med livet. Jag slipper fly in i alkoholens dimma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s