Skillsmässa

Publicerat: 10 september, 2015 i Aftonbladets vi 5 frågor

Påve Franciskus banar väg för den största reformen av den katolska kyrkans inställning till äktenskapet hittills och gör det enklare att ogiltigförklara ett äktenskap.

Tycker du att det ska  bli enklare att häva ett äktenskap?

Jag vet inte hur svårt det är att hävda ett äktenskap, eftersom jag aldrig har vart gift. Det kanske är därför jag aldrig har gift mig. Nej det beror på ekonomin. För jag vill ha ett kyrkobröllop. Om jag ska gifta mig.

Annonser
kommentarer
  1. kyrkis skriver:

    I katolska kyrkan är inte skilsmässan problemet utan omgiftet. Ett enda äktenskap.Det har biblisk legalitet. För präster inget. Vilket är svårare att finna skäl för.. De ortodoxa är liberalare. Tre äktenskap är ok. Oavsett död eller skilsmässa. Bara präster är bundna vid ”en enda kvinna” Församlingspräster förväntas ha en hustru. Och ett äktenskap ingånget före prästvigningen.Och biskop får man bara bli om man är ogift eller änkeman.
    I katolska kyrkan löser man ibland problemet med att ogiltigförklara äktenskap. Det kan handla om äktenskapsförhinder, ofullbordat äktenskap(inget samlag) eller vad man nu kan komma på. Det man nu vill är att finna fler skäl till att ogiltigförklaringar. Men eventuella barn blir då födda utanför äktenskap. Något som i en del länder fortfarande kan vara ett hinder för att bli accepterad.

    Påven vill väl. Han är en omdanare. och han får väl ta ett steg i taget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s