Mysigt med en vit jul

Publicerat: 8 december, 2015 i Aftonbladets vi 5 frågor

Den som påstår att julen var vitare förr i tiden har delvis rätt. Snötäcket på juldagsmorgonen har minskat de senaste 60 åren – men bara i Norrland. I Mellansverige märks en liten skillnad, i södra delen av landet inget alls.

Är det viktigt med snö på julen?

Det är alltid härligt när det är snö. Det blir mer stämningsfullt då. Jag har skrivit om snö till jul förut. 2009 så var det snö och frågan om jag vågar köra bil i snöovädret till jul. 2010 så var det också snö till jul och frågan var om jag skulle våga ta tåget till jul.2011 så var frågan om hur samhället hanterar vinterunderhållet bra. Då var frågan också om det gnälls för mycket på vädret. 2012 så var frågan om jag var rädd för snökaoset.2013 var frågan om jag såg fram i mot vintern. Förra året så var frågan om jag skulle hjälpa någon trafikant som fastnat i snö trafiken.

kommentarer
  1. […] igen bara någon dag efter den förra om längtan efter snön. Då var frågan också om det var viktig med en vit jul. För tre dagar senan var frågan om jag hade blivit drabbad ut av vinter […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s