Detta köttätande

Publicerat: 28 december, 2016 i Okategoriserade

Världsnaturfondens rapport Living Planet 2016 visar att svenska folkets köttkonsumtion behöver halveras inom en tioårsperiod då den kraftigt bidrar till jordens miljöförstöring.

Borde vi äta allt mindre kött?

Ja det borde vi verkligen göra. Fast jag tycker att kött är gott. Men vill ju även försöka rädda vår jord. Jag har haft den här frågan uppe flera gånger förut.

För sju år sedan så var frågan om jag skulle äta mindre skinka nu eftersom många grisfarmare hade vanvårdat grisarna.Då skrevs det också om att köttet kom i från Belgien Blå.

Ja 2010 hade de ju kommit på att det går att odla kött också. Då var även frågan om jag skulle kunna tänka mig att äta bäver. För fem år sedan så skrevs det om en dag i veckan med vegetarisk mat. För fem år sedan så var frågan om vi skulle jaga vårt kött själv.

Även för fem år sedan så var det frågan om jag tänkte på miljön när jag äter kött. Då föreslog miljöpartiet en köttfri måndag.

För fyra år sedan så var det farligt att äta rött kött. Då var frågan om man skulle kontrollera köttet. Då skrev de också att alla borde bli vegetarianer så att inte vattnet kommer att sina.

För tre år sedan så var frågan om en slags köttskatt. För tre år sedan var frågan om det var läge att bli vegetarian? Då var frågan också om vi inte äter för mycket kött. För två år sedan var det lika farligt att äta kött som att röka.

Även för två år sedan så ville livsmedelsverket också att vi skulle dra ned på köttet.

kommentarer
  1. […] 2016 skrev jag att vi är aldrig ute och reser med flyg på semestern. då kom även frågan upp att äta mindre kött. […]

  2. […] 2016 så kom larmet om för mycket köttätande. Fast jag har även ätit kött i dag. Det är svårt att undvika det som är så […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s