Har alltid tyckt att det är en skitbank

Publicerat: 8 september, 2017 i Okategoriserade

Många upprörs över Nordeas flytt av huvudkontoret till Finland då banken fått hjälp av svenska skattebetalare för sin överlevnad flera gånger. Samtidigt går banken med miljarder i vinst.

Upprörs du över bankernas girighet?

Ja det gör jag verkligen. Jag har aldrig gillat Nordea. Helst inte efter att vi ville ha hjälp att köpa en lägenhet 2003. De nekade oss fast Handelsbanken fick vi låna en miljon som högst och hittade en lägenhet gör 995 000 kronor. Den är värd de dubbla nu. Fast jag vet att de bara vill ha mer och mer. Har skrivit många blogginlägg om banker. För åtta år sedan om deras bonusar.

För sju år sedan så var frågan om jag litade på min bank. Ett par gånger till och med om tilliten till banken. För sex år sedan så var det ju inte bara bankerna som lurade oss på pengar. Då var frågan om jag hade förtroende för banken?

För fem år så var det frågan om nätbedrägeri rädsla.  Då skrevs det också om att bankpersonal fick rabatt på lån. Då kom även samma fråga om jag litade på min bank?   Den frågan var återkommande. Ja det är ju inte bara bankerna som försöker att lura dig på dina pengar.

För fyra år sedan skrev jag om bankerna gör tillräckligt för att skydda våra pengar. Då kom frågan upp om jag vågade använda bankomater. För tre år sedan så var frågan om min oro för att Sverige skulle råka in i en ny kris.

För två år sedan så kom frågan om vi ska sluta med kontanter. För ett par år sedan så kom frågan upp igen om min tilliten för banken. Då var det frågan om det var bra att banken håller koll på dina köp?

Förra året kom frågan upp igen om jag litade på min bank efter Panama dokumenten. Då var Nordea på tapeten igen. Kanske därför de flyr i från Sverige. Vi kan ju inte sätta in pengar utan att kunna redovisa vart vi fått dem i från.

I februari var frågan om jag blev lyckligare ut av pengar? För sju månader sedan så var frågan om jag skulle byta bank? För ett halv år sedan så kom frågan om jag litade på mitt bank-id?  För två månader sedan så fick man inte vara hur gammal som helst för att låna pengar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s