Vad är fattig?

Publicerat: 16 april, 2018 i Okategoriserade

De ekonomiska klyftorna i landet har ökat och 1,5 miljon svenskar riskerar att hamna i fattigdom. Unga vuxna,pensionärer, ensamstående med barn och utrikesfödda är mest i riskzonen.

Är du rädd för att bli fattig?

Gott om pengar har jag ont om. Fast fattig, ska jag väl inte säga att jag är. Jag kan äta mig mätt och har tak över huvudet. Så egentligen är jag inte fattig, fast det är ju så att vi får mer räkningar än vad vi har råd med. Så det blir inga lyxmåltider,men vi kan ändå äta oss mätta.

Då finns de ju de här EU-emigranterna som sitter och tigger, de är fattiga. Fast jag bruka inte ge dem några pengar. Jag tycker att deras hemländer ska ta hand om problemen. Fast risken är ju att jag kallas för rasist då.

Annonser
kommentarer
  1. kyrkis skriver:

    Det är inte rasistiskt att vara emot tiggeriet. Ett tag gav jag, men har slutat med det. Sen det blev alltmer uppenbart att det var andra som tog hand om större delen av det som tiggs ihop.

    Tror att fattigdomsstrecket går vi 11 000 nånting.

    • chribba65 skriver:

      Ja jag vet att jag inte är fattig, men för den skull så lever jag inte i ett överflöd. Jag har så att vi kan betala räkningarna oftast. Men tyvärr så har vi inget spar kapital.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s