Miljömedvetna barn

Publicerat: 15 september, 2018 i Okategoriserade

15 -åriga Greta Thunberg  skolstrejkade i 15 dagar i för miljön. Nu har hon bjudits in till det årliga högnivåmötet R20 Austrian World Summit av Arnold Schwarzenegger.

Skulle du kunna strejka för miljön?

Ja om det skulle behövas. Fast det är lättare för en ung tjej som inte behöver betala räkningar. Ja om jag ändå skulle ha en strejkkassa. Men i och med att vi har det så tufft ekonomiskt så att bli utan pengar, skulle det vara svårt att klara sig.

Jag har skrivit mycket om miljön förut i den här bloggen. Redan 2009 så skrev jag om jag skulle kunna ändra livsstil på grund av miljön. Ja det har vart mycket miljöförstöring som jag också har skrivit om.

2011 så skrev jag om att vi kunde bygga ut tunnelbanan i Stockholm, för att stoppa biltrafiken i Stockholm. Ja då skrev jag också om att om jag skulle sluta äta kött på grund av miljön.

2012 så skrev jag om att de skulle sluta med lustgas i Gävle på grund av miljön. Då var det också att beställa en matkasse till dörren. Det året så kom frågan om jag skulle kunna tänka mig att bli en vegetarian. Då skrev jag att jag själv försökte göra lite för miljön.

2015 skrev jag om att de skulle höja bensinskatten. Jag tyckte att det är synd om de som är beroende ut av bil uppe i Norr när bensinskatten höjs. Jag tyckte ändå att det var rätt att höja skatten på bensin för att försöka rädda miljön. Då var det klimat möte i Paris också. jag skrev att jag själv försökte att göra lite för miljön.

2012 skrev jag att jag var orolig för de som kommer efter oss. 2013 så var det frågan om en köttskatt för att rädda miljön. 2015 skrev jag om jag var miljömedveten när jag handlade mat.

2016 skrev jag att vi är aldrig ute och reser med flyg på semestern. då kom även frågan upp att äta mindre kött.

2017 så kom frågan upp om att ta betalt för plastpåsar för att stoppa all plast i miljön. Då var frågan om jag var miljömedveten.  Ja förra året skrev jag om att miljöpartiet behövs. De ville ju förbjuda bensindrivna bilar.                                                                                           I år vill regeringen  också förbjuda dieselbilar i stor städerna. I april i år  skrev jag om att beskriva skatt på flyget. I maj så skrev jag om att det är många affärer slutade med papperskvitton. Jag försökte att skriva att jag har börjat äta mer sallad dels för miljön och även för mig själv. I augusti i år så kom frågan upp om jag hade klimat ångest?

kommentarer
  1. […] att jag var oroad över klimatet, fast jag har nog inte ångest ännu. Fast jag blir glad över att Greta Thunberg som bara är 15 år strejkar för […]

  2. […] ju bra. Jag kände ju en oro över klimatet då. Ja Greta Thunberg var verkligen ett klokt barn som strejkade för miljön […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s