Inte rädd fast kan vara orolig

Publicerat: 6 november, 2018 i Okategoriserade

Svininfluensan är i antågande, tror experterna. Ett bredare vaccin ska minska risken för en upprepning av förra årets flopp.

Är du rädd för att testa nya vaccin?

Nej inte rädd, fast det är klart att jag skulle vara orolig. Jag tog det vaccinet för många år sedan. Vet inte om jag måste vaccinera mig igen. Jag tillhör ju ingen ut av riskgrupperna.

Jag skrev från början 2009 om när vi skulle vaccineras. Om jag var rädd för sjukdomen. Ja då var frågan också om jag skulle vaccinera mig.

Även då var jag orolig för vaccinet. Då var det många som smet före i kön. Trängde sig före de som behövde vaccinera sig. Det var flera som struntade i att vaccinera sig och då var frågan om det var fel att inte vaccinera sig. Jag tyckte att det var fel att de som inte behövde vaccinet gick före de som behövde det. Det året var frågan o, jag var orolig för att bli sjuk.  Sjukvårdsminister Filippa Reinfeldt åkte runt i världen med sin man Statsminister Fredrik.

2010 så kom frågan om jag var orolig för att bli sjuk på grund av vaccinet.

2011 så florerade flera olika influensor i Sverige och frågan hur jag undviker att bli sjuk.  Året efter så var frågan om det var fel att massavaccinera så många.

Även 2012 så kom frågan upp igen om jag vågade ta svininfluensavaccinet . 2014 så var det dags att vaccinera sig mot fästingar.

2015 så kom frågan om jag tog influensa vaccinet.   2017 så var frågan uppe igen om jag skulle vaccinera mig. Jag svarade att jag brukade inte vacciner mig. Förra året så var det fråga om vaccination skulle vara obligatoriskt. 

Ja då var det även snack om tvångs vaccination, för att stoppa mässlings utbrottet. Då var frågan också uppe om det skulle vara obligatoriskt för alla barn att vaccinera sig,

I april i år så var frågan om jag tyckte att det var viktig att vaccinera sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s