Vill be om ursäkt

Publicerat: 19 januari, 2019 i Okategoriserade

Att be om ursäkt är en konst och att kunna få förlåtelse en viktig ingrediens inom nästan alla kända civilisationer, skriver Aftonbladets Johanna Frändén.

Har du svårt för att be om ursäkt?

Nej inte längre, jag ber om ursäkt för alla mina misstag. Ja om jag vet om att jag har begått något misstag, så är det inget problem att be om ursäkt. Jag har nog väldigt lätt för att be om ursäkt. Jag vet inte om mycket kan bero på att jag är ett vuxet barn. Jag kan skämmas över att vara man, efter att någon har begått något sexistiskt övergrepp.

Jag har skrivit om att be om ursäkt flera gånger, 2010 så bad Paolo Roberto om ursäkt efter att ha slagit ned en 16 åring. 2012 så bad Bosse Hansson om ursäkt efter att ha använt ordet svarting. Han blev då portad ifrån Råsunda. Fast han bad om ursäkt för det. Han ligger ju lite risigare till nu mera. Då hamnade även akademiledamöterna Göran Malmqvist och Per Wästberg i ett diktbråk då de borde be om ursäkt.

2013 så tyckte jag att moderaterna borde ha bett om ursäkt för att de kallade Mandela för en terrorist.

2014 så tyckte jag att Björn Söder (SD) skulle be om ursäkt för sin okunskap.

2015 så bad Siewert Öholm om ursäkt efter en fadäs 31 år tidigare. Då erbjöd även kungen att hjälpa till och be om ursäkt till Saudi.

2016 var det en chef som var tvungen att be om ursäkt efter att ha tafsat på en anställd på julfesten.

2017 så fick Åhléns göra en pudel, efter att ha reat ut saker efter terrordådet på Drottninggatan. Det året så fick även förra finansministern Anders Borg be om ursäkt, efter att ha överförfriskat sig. Även stora medier kan ibland göra fel och måste be om ursäkt.  Det var även den Svenska kyrkan i Västerås som fick be om ursäkt efter att kallat Jesus för hen.

2018 så fick Skånetrafiken be om ursäkt efter att de hade slängt av ett litet barn när hon saknade biljett. Då kom även förlåt TV tillbaks i fyran.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s