Vi försöker så gott vi kan

Publicerat: 27 januari, 2020 i Okategoriserade

Det senaste decenniet har varit jordklotets varmaste och i år blir det ingen vinter i stora delar av Sverige.

Har du gjort förändringar i vardagen för att gagna miljön?

Ja vi köper mindre med plast kassar, vi har inte bil. Går och lämnar den plast vi får i återvinnings behållare, även glas och papper. Fast vi skulle säkert kunna göra mera. Men vi gör så gott vi kan.

Jag har skrivit om miljön många gånger förut. Redan 2009 så var jag beredd att ändra min livsstil för att rädda miljön.

2010 så vill de rödgröna höja bensinpriset. Men själv använder jag inte någon bensin.

2011 tyckte jag att det var bra att de vill bygga ut tunnelbanan. Att det var bra för miljön. Tyvärr så äter jag fortfarande allt för mycket kött.

2012 så stoppade de lustgas för födande kvinnor på grund ut av att de ansågs vara miljöfarligt. Då beställde jag även mat kassar till dörren och lagade mat själv. Ja det året så kom även frågan om jag skulle kunna tänka mig att bli vegetarian. Ja 2012 så var det ungefär samma fråga som ovan. Tycker så synd om de som kommer efter mig här i världen.

2013 så kom de att bli tal om en särskild kött skatt. Det var bra att alliansen satsade på utbyggnad ut av tunnelbanan. Tyvärr så tänker jag fortfarande inte på miljön när jag äter.

2014 så ville de förbjuda plast påsar i matbutiker. Även då skulle vi dra ned på köttet. Då tyckte jag att det var bättre att kissa i duschen än i badkaret. Det året ville de stänga ned Bromma. Som jag tidigare har skrivit så använder jag ingen bensin som hade blivit billigare.

2015 så skulle de höja bensinen igen. För mig som inte behöver bensin så hoppas jag att höjd bensin pris ska vara bra för miljön. Tycker synd om de som är beroende ut av bilen i glesbygden när bensinen höjs. Ja 2015 tyckte jag att det var rätt att höja priset på bensin för miljöns skull. Jag tyckte att det var rätt för miljöns skull. Jag hade hoppats på att klimat mötet i Paris skulle ge resultat. Som vanligt försöker jag göra så gott jag kan för miljön. 2015 så kunde jag erkänna att jag var dålig på att tänka på miljön när jag handlar. Jag tyckte att det var bra med förbud mot dubbdäck i flera städer.

Jag är ju aldrig ute och reser så jag behöver inte tänka på miljön då skrev jag 2016. Även då så kom frågan om att dra ned på köttätandet.

Jag tycker att det var bra att de höjde priset på plastpåsar i olika affärer. Även 2017 så skrev jag att jag försöker att vara miljömedveten. Klart att vi i Sverige behöver ett miljö parti. Fridolin ville att vi skulle förbjuda bensinbilar.

Varför inte förbjuda alla bilar skrev jag 1018. Ja det året tyckte jag att det var rätt att beskatta flyget. Ja jag tycker att det är bra med digitala kvitton. Även 2018 så ville jag göra någonting för miljön. Klart att jag är oroad över klimatet, fast klimatångest har jag nog inte. Ja det är så härligt att vi har Greta. Jag fattar inte att det är så dyrt att åka tunnelbana. När det är så bra för miljön. Även mjölkpriserna steg. På grund ut av den stora hettan sommar 2018. Jag försöker att anpassa mig efter klimatet.

Det var länge sedan som jag flög, så jag har ingen flygskam nu, skrev jag 2019. Men jag äter fortfarande kött. Klart att Greta Thunberg har blivit uppmärksammad över hela världen. Som tidigare sagts så flyger jag inte alls. Tror inte att jag har flugit på mer än 10 år sedan. Jag undrar om vad jag skulle ha ändrat på mig själv för att förbättra miljön. Är så stolt över Greta skrev jag förra året. Undra om vår bostads förening skulle skaffa solenergi plattor på taket. Ja jag är orolig över miljön. Jag undrar om strejkande skulle hjälpa miljön att bli bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s