Har blivit det en gång

Publicerat: 3 juli, 2020 i Okategoriserade

Polisen går ut och varnar för nätfiske och att man ska vara misstänksam om man får e-post från till exempel Postnord där man uppmanas att klicka på länk och uppge personliga kodar. Inga seriösa företag eller banker skickar ut sådana meddelanden.

Är du rädd att att bli utsatt för bedrägeri på nätet?

Nej, fast jag är uppmärksammad på mejl, och jag brukar inte lämna ut mina kontouppgifter. Fast för några år sedan, så var det en som hade tagit mitt person nummer och beställt ett par hörlurar för ett par tusen. Som tur va så ringde de i från CDON och frågade om jag hade beställt någonting där i från. Jag svarade att det jag inte hade det. Det var någon i Södertälje som hade beställt det i mitt namn. Det var 2009 så jag är mer uppmärksam nu.

Även 2012 så var det om att bli bedragen på nätet. Det året frågade de även om jag känner mig säker på min bank?

Året efter så var det en massa nätbedragare i farten igen. 2015 så var det en kvinnas identitet som blev kapad.

2016 så var det folk som kapade identiteten genom Playstation. Jag kommer att svara ungefär samma svar i dag som 2016. Black Friday det året så var nätbedragare i farten igen.

2017 så svarade jag att jag var orolig för alla nätbedragare. Det året så svarade jag att jag inte brukade handla begagnat på nätet. Det året så svarade jag att jag sällan handlar någonting på nätet. Det gör jag fortfarande inte. Detsamma gäller Blocket annonser. Det är synd att det finns människor som förstör för andra hederliga.

2018 så stod det att Facebook säljer vidare alla uppgifter om en. Då kom det även bluff mejl.

I februari år så skrev jag att jag hade förtroende för polisen som arbetar med nätbedragare. Är glad över att jag slipper att nätdejta. Att bli slippa bli lurad där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s