Plast från skyn

Publicerat: 6 juli, 2020 i Okategoriserade

En vetenskaplig studie visar att regnar enorma mängder plast över världens vildmarker. En studie visar att mikroplaster finns i Sverige också.

Oroar du över att det regnar plast på oss?

Ja det gör jag verkligen. Vi försöker att vara så miljö medvetna som vi bara kan. Vi gick och slängde kartonger för en stund sedan. De har tagit bort vår närmaste miljö station vid Gullmarsplan. De säger att de ska renovera där. Så vi har en annan längre bort, så vi gick dit fullpackade med kartonger. De hade ingen för kartong återvinning, utan bara en för papper förutom för tidningar. Men den var överfull. Jag brukar även ta med plast dit. Men nu hade vi en massa kartonger. Vi skulle bara slänga dem och gå och hämta mera, men det går ju inte nu. Jag hoppas att de har tömt den i morgon. Fast då får jag försöka att ta det själv dit.

Redan 2014 så var det snack om att förbjuda plastpåsar. 2016 skrev jag om en kvinna i Wales som var proffs på sopsortering.

2017 så började H&M,Lindex och Kappahl ta betalt för sina plast påsar. Då skrev jag också att jag brukade ta med mig egna tygkassar när jag handlar.

Även förra året skrev jag att jag använde en tygkasse eller återanvände en gammal påse. Då höjde de skatten på plastpåsar. Ja vi har minskat på vårt plastanvändande. Folk måste bli bättre på att plocka upp sitt skräp, plast bland annat.

Ja även i år så har jag skrivit att jag försöker att bli mer miljömedveten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s